Skocz do zawartości

Rozpoczęcie sezonu motocyklowego w Łodzi nadchodzi wielkimi krokami. Dowiedz się więcej tutaj.

Rozpoczęcie sezonu właśnie trwa. Widzimy się na kolejnej edycji.

Kłomino Miasto Duchów - To Może Być Fajna Miejscówka Do Odwiedzenia

83matys

Rekomendowane odpowiedzi

Co do traski, to trudno mi powiedziec. Niemniej jednak ja nie mialem okazji zobaczyc tetniacego niegdyś życiem miejsca, ktore zamienia sie w zupelnie zapomniane miejsce. Do widoków opuszczonych kamienic Łódź mnie przyzwyczaiła. Puste bloki to dla mnnie nowość."..W Kłominie zegary stanęły w 1992 roku. Wówczas miejscowość opuściły ostatnie oddziały Armii Radzieckiej. Naoczni świadkowie twierdzą, że czerwonoarmiści pozostawili magazyny pełne sprzętu i części oraz niemal kompletnie wyposażone mieszkania. Terenem zainteresowali się szabrownicy, którzy ograbili Kłomino ze wszystkiego, co można było sprzedać. Nawet z żeliwnych pokryw studzienek kanalizacyjnych, o czym ostrzega tablica ustawiona przy drodze prowadzącej do ruin miasta…"Taka jednostka radziecka była też koło Nowosolnej. Jak byłem tam kilka lat temu to część budynków jeszcze stała, ale też były na maksa rozkradzione. Nie wiem w sumie czy ten teren został jakoś zagospodarowany.

Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein

Fajna miejscówa, tylko szkoda że na północ a nie południe.Kiedyś szukałem różnych opuszczonych miejsc- trochę tego jest. W bieszczadach np jest całkowicie opuszczona wioska. Chciałem też zrobić wycieczkę do opuszczonego psychiatryka. Z opisów wynikało,że szpital został porzucony w pospiechu, więc są tam jeszcze sprzęty medyczne, karty, łózka itd. Klimatyczne miejsce. Nawet planowałem zrobić tam nocleg. Ale później znalazłem informacje, że szpital jest w rozbiórce i już nic tam nie ma prócz gruzu. Chciałem też pojechać do Porąbki - jest tam opuszczony kompleks wypoczynkowy dla dygnitarzy PRLu. Okolice Beskidów, więc można by skoczyć od razu w górki.

Ja bym się na te Beskidy chętnie pisał. Zgadamy się jak się pogoda trochę poprawi ;) Po sieci lata też opis motocyklowej wizyty w Czarnobylu. Trochę oldskoolowe i pewnie większość z Was zna. Jak ktoś nie widział, a kręci go temat Czarnobyla i zwiedzania tego miejsca na moto, to warto looknąć: http://mojasd.ovh.org/ghosttown/chapter1.htmlTen psychiatryk to w Zofiówce? Tutaj gość wrzuca foty opuszczonych miejsc i ich dawny wizerunek. W galerii trafiłem szpital psychiatryczny w Otwocku:http://www.opuszczone.net/galeria

Fajna miejscówa, tylko szkoda że na północ a nie południe.Kiedyś szukałem różnych opuszczonych miejsc- trochę tego jest. W bieszczadach np jest całkowicie opuszczona wioska. Chciałem też zrobić wycieczkę do opuszczonego psychiatryka. Z opisów wynikało,że szpital został porzucony w pospiechu, więc są tam jeszcze sprzęty medyczne, karty, łózka itd. Klimatyczne miejsce. Nawet planowałem zrobić tam nocleg. Ale później znalazłem informacje, że szpital jest w rozbiórce i już nic tam nie ma prócz gruzu.Chciałem też pojechać do Porąbki - jest tam opuszczony kompleks wypoczynkowy dla dygnitarzy PRLu. Okolice Beskidów, więc można by skoczyć od razu w górki.

Jeżeli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, to o czym świadczy pustka na biurku? - Einstein

• 1 rok później...

jesli będzie pomysł na jednodniowy wypad po 1 czerwca to ja też się chętnie piszę 

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

właśnie zdałem sobie sprawe, że ja tam kiedyś byłem.... ehh ;D

luki w pamięci? :P

rozumiem że jak obejrzałeś fotki to załapałeś że jednak byłeś? :P

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Marta- ja też jadę :smile: chłopaki dajcie znać ...

jak będzie już jakiś - konkretny plan...

tylko na litość boską nie w tym makijażu z awataru :P

tylko na litość boską nie w tym makijażu z awataru :P

W kącu to jest kwaśna mina   :biggrin:  :biggrin:  i tak ma chyba zostać  :wink:  :wink: 

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,