Skocz do zawartości

Kombinezon Motocyklowy Męski Wolf Cordura Opinie

Pitermen

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

od niedawna jeżdzę na moto

i zastanawiam sie nad kombinezonem .....  ładniej , szczelniej .... sami wiecie ....

wpadla mi oferta ze sklepu wolfmoto  na kombinezon za 499 zl .

domyslam sie ze d*py nie urywa, ale czy ktos z Was go zakupil i jezdzi ,?

mile widziane opine i oceny tego łacha :smile:

pozdrawiam,

tu link

http://www.kurtkimotocyklowe.pl/index.php?products=product&prod_id=205

Ja zakupiłem ten ciuch i szczerze mówiąc nie spodziewałem się po nim dużo. Portki po miesiącu noszenia porozłaziły się na szwach. W kurtce niczego raczej nie brakuje prócz trochę większej ilości kieszeni (są dwie standardowe). Kombinezon miałem okazję również sprawdzić jak spracuje się trąc o asfalt :smile: po przejechaniu około 15-20m zrobiła się z niego ogólnie mówiąc szmata ale protektory w 100% spełniły swoje zadanie i z takiego o to szlifu wyszedłem powiedzmy, że cało :smile: myślę, że jeżeli nie dysponujesz większą ilością gotówki można jak najbardziej zakupić ten ciuch, lecz nie spodziewać się za ta cenę, że będziesz jeździł ileś sezonów. Uważam, że lepszy taki ciuch niż dżinsy i do tego jakaś zwykła kurtka. 

"W jeździe na motocyklu nie chodzi tylko o to, żeby jechać szybko. Ważne jest również, żeby się nie spieszyć, powoli połykać kilometry, krążyć po autostradach, pozwolić, żeby droga pokazywała ci kierunek, nie martwić się, dokąd jedziesz, tylko cieszyć się samą jazdą".

no tez mam takie podejscie, zakladajac 500 zl szału nie ma, ale lepiej niz w jeansach.

najgorsze jest to ze przegladam sklepy , i nie ma nic fajnego w podobnej cenie . 

od razu 1000 pln ....

chyba ze masz jakies linki na " lepsze " ciuchy

Za 500 zł możesz kupić używanego skórzanego Tschul i gwarantuje Ci, że będziesz zadowolony. Albo doskładaj trochę kasy przez zimę i kup nówkę za 1200.

wolę dwieście po mieście

Podzielam zdanie Jedrzeja polecam również skórę, jest porządna sama w sobie. Ja użytkuje probikera prx6 i naprawdę dobrze się sprawdza. Sezon ku końcowi więc jest nadzieja na wychaczenie czegoś. Aczkolwiek kombinezon jaki podajesz w linku nie jest zły w stosunku cena/jakość. Będzie się sprawdzał ale na cuda nie licz. Do kombiaka dorzuć buty etc.

Widziałem kombinezon, o którym mowa - faktycznie potwierdza się stwierdzenie, że cena idzie w parze z jakością. Ja osobiście po obejrzeniu wolałbym jednak doskładać kasy i kupić coś na nowy sezon.

Jeśli myślisz też o używce, to chyba w ten weekend jest Moto weteran bazar na Starcie, może tam coś trafisz.