patrick Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Czy ktoś jest może po rozwodzie? O co może pytac sie sąd? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAREK-XJR Opublikowano 25 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2018 Jaki jest powod spotkania?Wysłane z mojego HTC Desire 830 dual sim przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Forum Yamaha XJR Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 27 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2018 (edytowane) Może na przykład zapytać, czy masz już nową partnerkę - jeżeli nie jest to udowodnione, to na wszelki wypadek się nie przyznawaj dopóki nie będziesz miał rozwodu. A najlepiej, jak się zwrócisz do adwokata - tanie to nie jest, ale pomoże uniknąć błędów (i dodatkowych kosztów) Edytowane 27 Października 2018 przez Lancet (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rogal Opublikowano 29 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2018 Trawię to Twoje zapytanie już kolejny dzień i nie ma prostej odpowiedzi. To wszystko zależy od wielu czynników. Kto jest powodem. Czy będzie ożekanie o winie. Czy są w to zaplątane dzieci. No milion pytań może paść. Jedyne co Ci mgogę poradzić, to dowody. Na wszystko! Paragony, pismy co kolwiek co udowadnia Twój wkład w związek, wychowanie dzieci, prace nad zdobywaniem majątku itp. Powodzenia i trzymaj się bo pewnie nie łatwo. 0 Cytuj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallica Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 To wszystko kwestia co jest zapisane w pozwie. Czy jest orzekanie o winie, czy nie. Jeśli jest, sąd będzie pytał o rzeczy z tą winą związane, jeśli ze związku jest małoletnie dziecko, będzie poruszana kwestia opieki i późniejszego zajmowania się małoletnim. Ja sam złożyłem pozew, bez orzekania o winie, Sąd zapytał tylko czy podtrzymuje pozew, czy pozwana zgadza się z zapisem pozwu, nie było ustalanych praw do dziecka, więc trzy pytania czemu nie możemy dojść do porozumienia, kwestia alimentów i po robocie, trwało 20min Jeśli jest orzekanie o winie, podział w opiece nad dzieckiem, niezgodności w tej kwestii jak i w kwestii alimentów, to będzie powoływanie i przesłuchiwanie świadków, pranie brudów i obrzucanie się błotem, oraz awantury o podział majątku, na takiej sprawie byłem świadkiem, nie polecam... Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozu Opublikowano 30 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2018 U mnie bylo bez dzieci i orzekania o winie, to tylko pytanie czy podtrzymuje pozew, czy pozwana sie zgadza, czy probowalismy sie dogadac, pytanie o zarobki i wydatki i to wszystko. po 15min wezwali nas na ogloszenie i po sprawie. Ale jak sa dzieci, to mysle, ze sprawa bedzie troche bardziej zlozona. Tak jak ktos wczesniej wspomnial polecam kontakt z prawnikiem, nawet zwykla jednorazowa porada prawna. Jak potrzebujesz cos wiecej to wal smialo na PW, a moze cos podpowiem, bo jednak wole nie rozpisywac sie o tym publicznie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi