Maxym99 Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 Hej, Wybiera się ktoś we wrześniu na Motocyklowy Potop do Szwecji organizowany przez StenaLine? https://www.stenaline.pl/wycieczki/wycieczki-kilkudniowe/motocyklowy-potop Po opiniach po wyjazdach z maja widzę, ze wiele osób wróciło zadowolonych. Myślę o terminie 14.09. Czy ktoś jeszcze reflektowałby z okolic Łodzi ? 😉 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartaCrystal Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 No niezla impreza, aż strach sie bać 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro6ert Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 Ciekawie to wygląda, trzeba będzie się zastanowić 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartaCrystal Posted July 16, 2018 Report Share Posted July 16, 2018 (edited) A ile osob bylo na ostatniej odslonie? Dzis chcialam kupic bilet, ale stronka woła juz 649 zl za opcje wrzesniowa a cos w tej Szwecji zjesc trzeba, i do tego zatankowac, co urasta do praktycznie 1000 zl za 4 dni wycieczki. Szkoda... Edited July 17, 2018 by MartaCrystal (see edit history) 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxym99 Posted July 17, 2018 Author Report Share Posted July 17, 2018 Nawet te 649zł za taki zestaw z jedzonkiem i ubezpieczeniem to dobra cena. Aaaaa...i dyskoteka na pokładzie 😉 W cenie: ● rejs promem; ● transport motocykla lub skutera do Szwecji i z powrotem; ● rozrywka na pokładzie, w tym dyskoteka; ● miejsce w kabinie 2-os. z łazienką (2 noclegi); ● miejsce noclegowe w domku 4 osobowym z łazienką, na kempingu w Szwecji; ● bufet śniadaniowy na statku; ● jedna z tras motocyklowych do wyboru (2 dni); ● wspólne grillowanie na campingu (na miejscu zapewnione są kiełbasy, chleb, keczup, musztarda, grille, węgiel, serwetki – do samodzielnej obsługi) ● bufet śniadaniowy na campingu ● ubezpieczenie NNW i KL 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marci1N Posted January 18, 2019 Report Share Posted January 18, 2019 Był ktoś za zeszłorocznej edycji? Ja byłem na przełomie sierpnia/września. W tym sezonie jadę w pierwszym terminie https://www.stenaline.pl/wycieczki/wycieczki-kilkudniowe/motocyklowy-potop 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro6ert Posted January 28, 2019 Report Share Posted January 28, 2019 A jak wygląda to w rzeczywistości: transport na promie, zabezpieczenie moto, pobyt na campingu, organizacja tras w S, no i całość kosztów? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marci1N Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Na promie dostajesz kajutę, nawet wygodną (łazienka, tv, klima, radio) nic więcej nie potrzeba. Moto mocowane pasem na pokładzie przez siedzenie, mocujesz sam ale można liczyć na pomoc obsługi. Camping - domki 4os, drewniane. w pełni wyposażone ogrzewane. Trasy w Szwecji- są sugerowane ale nie narzucane, jedziesz gdzie chcesz. Dla mnie wydawały się za krótkie więc modyfikowałem pod siebie - nastawiłem się na jazdę a nie zwiedzanie - przejechane łącznie 1700km Koszta: 1. wpłata dla StenaLine za rejs/camping - 650zł (początkowo było 500 ale podnieśli) 2. Paliwo - w Szwecji po prawie 6zł/litr. Spaliłem równe 100 litrów co daje koszt ok 570zł 3. + ok 200zł na kawe piwo jakiś McD po drodze 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
YNC Posted January 29, 2019 Report Share Posted January 29, 2019 Sam osobiście nie byłem - było kilkoro znajomych. Mówią że fajna impreza - warto samemu zmodyfikowac trase i zadbac o prowiant na grilla bo bywa z tym ciężko sam gril i owszem ale już kiełba średnio dostępna chyba ze ktoś lubi walkę :D. Zabezpieczenie moto - tutaj trzeba się postarać bo w sztormie bywa różnie - ale nie powinno byc problemów zwłaszcza jak się ma centralkę. Domki podobno komfortowe Jestem zainteresowany wraz z plecakiem - ale własnie fajnie by było jakby ekipa Łódzka była ! Pierwszy termin czyli chyba 17.05 - brzmi sensownie - nie wiem czy nie będzie odrobinę za zimno na północy - ale ... kto wie .. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marci1N Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 I jak? Kto był? Ja odwiedziłem Szwecję ze Stena Line tydz temu w terminie 10-13.05 0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts